Lidhje

Shërbimi Moody uli vlerësimin e kredisë për BE-në


Moody ul vlerësimin për dy banka franceze

Agjencia Moody thotë se vlerësimi pasqyron opinionin për vendet si Gjermania, Franca, Britania dhe Holanda

Shërbimi Investitor Moody uli të hënën nivelin e vlerësimit të kredisë për Bashkimin Evropian ndërsa BE-ja përpiqet për të zgjidhur krizën e borxhit në eurozonë.

Agjencia Moody për klasifikimin e kredive tha se e ardhjma negative afat-gjatë e vlerësimit të BE-së pasqyron opinionin e kësaj agjencie për vendet si Gjermania, Franca, Britania dhe Holanda, të cilat së bashku përbëjnë gati gjysmën e të ardhurave të buxhetit të BE-së.

Agjencia nuk përjashton mundësinë e një rënieje të besueshmërisë financiare në të ardhmen ndaj këtyre vendve nëse gjendja keqësohet ose një përmirësim të vlerësimit të kredisë nëse gjendja përmirësohet.
XS
SM
MD
LG