Lidhje

Shtyhet ekstradimi për Abu Hamza


hamza
hamza

Autoritetet amerikane kanë akuzuar Abu Hamzain për plane për të ngritur një kamp stërvitjeje terroristësh në shtetin Oregon

Një gjykatë britanike shtyu ekstradimin e të akuzuarit terrorist Abu Hamza në Shtetet e Bashkuara, pasi ai paraqiti një apelim të ri.

Gjykata ka në plan të mbajë një seancë të plotë të martën e ardhshme por nuk tha se mbi çfarë bazash janë tërhequr urdhërat e ekstradimit për Abu Hamza dhe një tjetër të dyshuar terrist, Khaled Al-Fawwaz.

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut vendosi të hënën se Abu Hamza dhe katër të tjerë mund të ekstradohen në Shtetet e Bashkuara.

Autoritetet amerikane kanë akuzuar Abu Hamzain për plane për të ngritur një kamp stërvitjeje terroristësh në shtetin amerikan Oregon dhe se ka ndihmuar al-Kaidën për të kapur pengje në Jemen.

Egjiptian i lindur Abu Hamza humbi një sy dhe të dy duart duke luftuar forcat sovjetike në Afganistan në vitin 1980. Ai gjithashtu kryesoi një xhami në Londër dhe u burgos në Britani për inkurajimin e muslimanëve të rinj për të nisur një luftë të shenjtë kundër jobesimtarëve.
XS
SM
MD
LG