Lidhje

Marrëveshje kundër kontrabandës së cigareve


tobacco

Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se 1 në 10 pakteta cigaresh të blera vijnë përmes kanaleve ilegale

Më shumë se 170 vende kanë rënë dakord për një traktat të ri ndërkombëtar që godet tregtinë e paligjshme të duhanit.

Përfaqësuesit e qeverive dhe organizatave ndërkombëtare e miratuan këtë pakt në takimin e tyre në Seul të hënën.

Protokolli krijon një sistem të ri botëror që kërkon kode të përherëshme identifikimi në çdo paketë cigare. Kodet e reja synojnë për t'a bërë më të lehtë për të gjetur prodhuesit dhe shpërndarësit e produkteve të falsifikuara të duhanit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se 1 në 10 pakteta cigaresh të blera vijnë përmes kanaleve ilegale, gjë që u kushton qeverive më shumë se 40 miliardë dollarë në vit humbje në taksa.

Që të hyjë në fuqi dhe zbatohet, marrëveshja duhet ratifikohet nga më shumë se 40 vende.
XS
SM
MD
LG