Lidhje

Ekonomia amerikane në rritje


US Economy Adds 263K Jobs, Unemployment Rate Falls to 7.7%
Në Shtetet e Bashikuara shitjet me pakicë gjatë shkurtit u rritën me ritmet më të shpejta në pesë muaj, megjithëse rritjet e taksave u vunë kufizime buxheteve të një pjese të familjeve.

Sipas një raporti të Departamentit amerikan të Tregtisë, me përjashtim të sektorëve të automobilëve dhe të karburantëve, ku çmimet lëkundjen mjaft, shitjet me pakicë në krejt ekonominë u rritën 0,4 përqind gjatë muajit shkurt. Ekonomistët dhe investitorët i ndjekin nga afër shitjet me pakicë sepse kërkesa e konsumatorëve është nxitja kryesore e aktivitetit ekonomik në Shtetet e Bashkuara.

Ekspertët thonë se përmirësimi i tregut amerikan të punës ka ndihmuar në rritjen e shitjeve. Ekonomia amerikane ka shtuar 236,000 vende pune dhe niveli i papunësisë ka patur një rënie të lehtë.
XS
SM
MD
LG