Lidhje

Bletarët amerikane raportojnë humbje


Bletarët amerikane raportojnë humbjen e më shumë se 30% të kolonive të bletëve të tyre gjatë dimrit që sapo kaloi.

Raporti i së martës nga Departamenti Amerikan i Bujqësisë thotë se humbja është 42% më e lartë se dimrin e një viti më parë.

Shkencëtarët janë duke u përpjekur për të gjetur se çfarë po e shkakton vrasjen e mbletëve në botë. Ekspertët dyshojnë për parazitë, sëmundjeve gjenetike, apo pesticide, por shkaku i saktë mbetet i panjohur

Bashkimi Evropian ka njoftuar se po ndalon nga përdorimi 3 lloje pesticidesh që mund të jetë përgjegjës për vrazjen e bletëve

Bletët janë thelbësore në polenizimin e të lashtave dhe dhe pemëve frutore. Një vdekje masive e bletëve mund të kërcënojë furnizimin e botës me ushqim.
XS
SM
MD
LG