Lidhje

250 vjetori i Famullisë katolike të Trieshit


Në Triesh, në Malit të Zi, u përkujtua dje 250 vjetori i Famullisë katolike të Trieshit, ku ishin të pranishëm edhe mjaft banorë të kësaj zone, të emigruar prej vitesh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në simpoziumin e organizuar me këtë rast, studiues nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Italia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vlerësuan rolin e Famullisë së Trieshit në qendresën e banorëve të kësaj zone për të ruajtur besimin dhe identitetin kombëtar shqiptar.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG