Lidhje

Projektligji për median në Maqedoni

  • Isak Ramadani

Propozim ligji për rregullimin e punës së mjeteve të informimit në Maqedoni ka hyrë në procedurë parlamentare, ndërkohë që edhe pas disa ndryshimeve që i ka bërë qeveria, mbeten ende pakënaqësi në radhët e gazetarëve, por dhe të opozitës. Ligji detyron median të shtojë prodhimin autorial, ndërsa leja për transmetim do të jepet nga Regjistri Qendror dhe jo si deri tash nga Këshilli i Radiopërhapjes. Ligji i ri do të shtojë kontrollin edhe ndaj portaleve në internet.

XS
SM
MD
LG