Lidhje

Kisha Katolike në Kosovë


Në Shtetet e Bashkuara ndodhet për vizitë Imzot Dodë Gjergji, Ipeshkvi katolik i Kosovës, i cili ka ardhur për një fushatë grumbullimi fondesh për ndërtimin e Katedrales Nënë Tereza në Prishtinë. Në një intervistë me kolegun tonë Ilir Ikonomi, Imzot Gjergji foli për një numër çështjesh që kanë të bëjnë me pozitën e katolikëve në Kosovë, përpjekjet e qeverisë për njohje diplomatike nga Vatikani, ekstremizmin fetar, marrëdhëniet mes besimeve të ndryshme dhe punën për përfundimin e Katedrales në Prishtinë, për të cilën komuniteti shqiptaro-amerikan deri tani ka dhuruar më shumë se 1,5 milion dollarë.
XS
SM
MD
LG