Lidhje

NYT: hakerat kinezë hyjnë në rrjetet amerikane


An analyst looks at code in the malware lab of a cyber security defense lab at the Idaho National Laboratory in Idaho Falls, Idaho September 29, 2011. REUTERS/Jim Urquhart (UNITED STATES - Tags: BUSINESS LOGO CRIME LAW MILITARY POLITICS SCIENCE TECHNOLOGY

Sipas gazetës New York Times, piratë kibernetikë kinezë ishin përpjekur të siguronin dosjet e personelit të punonjësve federalë amerikanë që kishin aplikuar për poste me qasje në informacionet sekrete.

Sipas gazetës, në mars të këtij viti hakerat arritën të depërtojnë në disa nga dosjet e Zyrës së Menaxhimit të Personelit, agjencia që mbikqyr punonjësit e qeverisë federale. Zyrtarë të paindentifikuar i thanë gazetës se autoritetet e diktuan rrezikun dhe ua bllokuan atyre hyrjen në rrjetin e agjencisë.

New York Times thotë se nuk është e qartë se në ç’masë kishin depërtuar hakerat në sistemin e agjencisë, ku ata që kërkojnë punë që lidhen me informacione sekrete, hedhin të dhëna të tilla si kontaktet me shtetas të huaj apo përdorimi i drogës në të kaluarën.

XS
SM
MD
LG