Lidhje

Pjesëmarrja e grave në zgjedhjet vendore

  • Raimond Kola

Në Jug të Shqipërisë organizatat e shoqërisë civile po mbështesin rrjetet e grave në përpjekjet për të shtuar pjesëmarrjen e tyre në zgjedhjet vendore që do të mbahen në qershor. Disa nga aktivitetet mbështeten nga Instituti Demokratik Amerikan dhe synojnë trajnimin e grave me teknikat për përfshirjen në garën për drejtimin vendor të bashkive. Niveli i grave në politikë dhe vendimmarrje është ende mjaft i ulët në Shqipëri dhe Partitë poltike nuk po respektojnë barazinë gjinore.

XS
SM
MD
LG