Lidhje

Mbrojtja e specieve të rrezikuara në Shqipëri


Shqipëria është përfshirë në nismën europiane për regjistrimin e shpendëve në zonat natyrore të mbrojtura, një nismë e mbështetur nga rrjeti "Natyra 2000". Ekspertët e Agjencisë së Zonave të Mbrojtura në Shkodër thonë se regjistrimi po kryhet në tre zona të mbrojtura me rëndësi kombëtare: Liqeni i Shkodrës, Lumi Buna dhe Laguna e Velipojës. Gjatë 25 viteve të fundit, fauna në Shqipëri është dëmtuar së tepërmi nga gjuetia pa rregulla. Korrespondenti Pëllumb Sulo ka përgatitur reportazhin:

XS
SM
MD
LG