Lidhje

Nacionalistët polakë protestojnë në Varshavë


Dhjetra-mijëra nacionalistë morën dje pjesë gjatë gjithë ditës në një demonstratë të organizuar nga grupet e së djathtës së skajshme në Varshavë, ndërsa polakët festonin Ditën e Pavarësisë.

Marshimi i së djathtës së skajshme, bëhej në një ditë kur Presidenti Andrzej Duda drejtoi ceremoni shtetërore me rastin e pavarësisë, ku mori pjesë edhe presidenti i Bashkimit Evropian, Donald Tusk, ish-kryeministër i Polonisë. Por marshimi ishte ngjarja më masive e Ditës së Pavarësisë në vitet e fundit, duke lënë në hije festimet shtetërore dhe patriotike.

Disa nga pjesëmarrësit shprehën simpati për ide ksenofobiste dhe supremaciste dhe në një banderolë ishte shkruar “Evropë e bardhë e vendeve vëllazërore”. Organizatorët folën kundër liberalëve dhe për mbrojtjen e vlerave të krishtera. Sipas policisë pjesëmarrja ishte 60,000 vetë, duke u bërë ndër më masivët e këtij lloji në Evropë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG