Lidhje

Greqi, greva paralizon vendin


Greqia është përfshirë nga një grevë 24-orëshe e punonjësve, për të kundërshtuar reformat e reja, që parlamenti pritet të miratojë, në shkëmbim të ndihmave të reja financiare nga Bashkimi Europian. Në mesin e masave të reja është edhe kufizimi ndaj të drejtës për të zhvilluar greva.

Si pasojë e grevës, anijet në portet e Greqisë ndërprenë aktivitetin e tyre dhe metroja e Athinës ishte mbyllur. Mbyllja e metrosë, që përdoret si mjet transporti nga rreth 1 milionë njerëz në kryeqytetin grek prej 3,8 milionë banorësh, shkaktoi probleme të mëdha në trafikun e Athinës. Në grevë u përfshinë edhe mjekët e spitaleve shtetërore.

Projektligji që do t’i çohet për miratim Parlmentit më 15 janar, përfshin reforma që do të pakësonin përfitimet familjare dhe do t’ua vështirësonte sindikatave kërkesat për grevë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG