Lidhje

SHBA: Donald Trump Jr thirret zyrtarisht nga Komisioni i Zbulimit


Komisioni i Senatit për Zbulimin ka thirrur zyrtarisht djalin e madh Presidentit Donald Trump për ta pyetur mbi një dëshmi tij vitit 2017 përpara një komisioni Kongresit po hetonte rreth ndërhyrjes Rusisë zgjedhje.

Komisioni ka treguar sërish interes për pyetur Donald Trump Jr. pasi muajin shkurt, ish-avokati i presidentit Michael Cohen, i tha një komisioni Dhomës Përfaqësuesve, se e kishte informuar djalin e madh presidentit rreth 10 herë mbi planin për ndërtuar një kullë Moskë.

2017 Donald Trump Jr. i pati thënë komisionit Juridik Senatit se kishte njohuri periferike rreth këtij plani.

Komisioni i Senatit për Zbulimin po heton rreth ndërhyrjes Rusisë zgjedhje si dhe lidhjeve zotit Trump me Moskën gjatë dy viteve fundit.

Kjo është kërkesa e parë zyrtare e ditur, një komision i Kongresit i bën një anëtari afërt familjes Presidentit Trump dhe një sinjal i ri se ky komision po vazhdon hetimin mbi Rusinë edhe pas publikimit raportit Prokurorit Posaçëm Robert Mueller mbi njëjtën çështje.

Nuk dihet ende nesë Donald Trump Jr. do pajtohet me thirrjen zyrtare për t’u paraqitur komision.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG