Lidhje

Gjykata e Apelit: Të dhënat financiare të Presidentit Trump t'i dërgohen Kongresit


Sipas vendimit një gjykate federale apelit dhënat financiare Presidentit Donald Trump duhet t'i dorëzohen Dhomës Përfaqësuesve.

Gjykata e Apelit e Uashingtonit tha premten se kompania Mazars, e cila ka kryer shërbime kontabiliteti për zotin Trump, duhet t’i dorëzojë Kongresit dokumentet e kërkuara.

Pas këtij zhvillimi presidenti Trump mund apelojë vendimin Gjykatën e Lartë.

Komisioni për Mbikëqyrjen dhe Reformë Dhomën e Përfaqësuesve i kishte bërë një kërkesë zyrtare kompanisë Mazars muajin prill. Kërkesa i referohet dokumenteve nga viti 2011 deri 2018-n cilat Dhoma e Përfaqësuesve i sheh me interes për hetuar mbi vërtetësinë e deklaratave presidentit mbi ardhurat financiare tij dhe pagesën e taksave si dhe për konflikt mundshëm interesi.

Gjykatësja federale Neomi Rao, e cila është emëruar nga Presidenti Trump, nuk u pajtua me vendimin e trupit gjykues përbërë nga tre anëtarë. Gjykatësit e tjerë janë Patricia Millett e emëruar nga Presidenti Barack Obama dhe David Tatel, i emëruar nga Presidenti Bill Klinton.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG