Lidhje

Papa Françesku del në mbrojtje të homoseksualëve, ciganëve dhe hebrenjve


Papa Françesku tha sot se politikanët shprehin dhe shfaqin dhunë kundër homoseksualëve, ciganëve dhe hebrenjve, i kujtojnë Hitlerin.

Nuk është e rastësishme nganjëherë ringjallen simbolet e nazismit”, tha Papa Françesku një fjalim konferencën ndërkombëtare për drejtën penale Vatikan.

“Kur dëgjoj fjalimin e dikujt është përgjegjës për rendin ose për qeverinë, kujtohen fjalimet e Hitlerit vitet 1934-1936. Persekutimi i hebrenjve, ciganëve dhe njerëzve me tendenca homoseksuale, është veprim tipik i i kulturës urrejtjes. Kjo ndodhi ato ditë dhe sot po ndodh përsëri”, tha Papa Françesku.

Papa Françesku nuk përmendi ndonjë emër politikani apo vendi kritikat e tij.

Gjatë regjimit nazist Gjermani, u vranë gjashtë milion hebrenj. Homoseksualët dhe ciganët ishin dërguar kampe shfarosjeje.

Presidenti i Brazilit, Jair Bolsanoro, kishte folur hapur për homofobinë e tij, përpara se merrte detyrën. një intervistë kishte htënë se do donte kishte birin vdekur përpara se ta kishte gay.

Edhe Brueni, Sulltani Hassanal Bolkiah mbajti fuqi legjislacionin për denim me vdekje homoseksualëve.

Kombet e Bashkuara kishin paralajmëruar këtë vend se është shkelje e drejtave njeriut zbatimi i ligjit islam mbyten me gurë ata shkelin kurorën ose janë homoseksual.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG