Lidhje

Presidenti Trump sulmon ish-këshilltarin e sigurisë kombëtare, Bolton


Presidenti Donald Trump ndërmori sot sulmin ashpër deri tani ndaj ish-këshilltarit tij sigurimit kombëtar John Bolton, i cili një dorëshkrim librit tij ende pabotuar, thotë se Presidenti Trump luajti rol qendror fushatën e presioneve me motive politike ndaj Ukrainës.

Presidenti Trump tha Twitter se vite parë zoti Bolton "nuk mori dot miratimin si ambasador i SHBA Kombet e Bashkuara dhe nga ajo kohë nuk merrte dot miratim për asgjë.” Ai, shkruan presidenti Trump, “ lutej për një post mos kërkonte miratimin e Senatit.”

Nëse do kisha dëgjuar atë, shkruan Presidenti, ne do ishim sot Luftën e Gjashtë Botërore.”

Presidenti Trump shkruan se zoti Bolton, i cili e la postin e këshilltarit sigurisë kombëtare shtator, "menjëherë pas kësaj shkroi një libër pandershëm dhe pavërtetë me informacione klasifikuara. Si mund ta bëjë dikush këtë?” - pyet Presidenti.

S njofton gazeta Nju Jork Tajms, në dorëshkrimin e tij, zoti Bolton e kundërshton versionin e dhënë nga Presidenti Trump për çështjen e ndihmës ushtarake prej 391 milion dollarësh ndaj Ukrainës. Sipas gazetës, ai thotë se presidenti e bllokoi ndihmën deri sa Ukraina fillonte hetimet ndaj ish-nënpresidentit Joe Biden dhe birit tij Hunter.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG