Lidhje

SHBA: Bota e biznesit përgatitet për kohën pas koronavirusit


Ndërsa SH.B.A. dhe vendet e tjera po heqin ngadalë kufizimet e vendosura për ndalur përhapjen e koronavirusit, korporatat amerikane po shikon se si kthehet normalitet. Por zyrtarët thonë se ka ngjarë jetë një normë e re, ndryshe nga koha para-COVID-it. Korrespondenti Evgeny Maslov i hedh një vështrim rregullave reja mund bëhen rutinë botën e korporatave.

SHBA: Bota e biznesit përgatitet për kohën pas koronavirusit
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:38 0:00

Ato shumë shpresojnë janë thjesht ndryshime përkohshme, mund kenë një efekt gjatë, si ekonomi ashtu edhe jetën e përditshme.

Dy muaj pune shtëpi ka treguar se paktën disa punonjës mund kryejnë angazhimet e tyre me sukses dhe me efikasitet nga shtëpia, gjë mund nënkuptojë një ulje kërkesës për zyra me shumë sipërfaqe.

" punosh qytetin e Nju Jorkut është shumë e shtrenjtë si shumë qendra tjera mëdha financiare gjithë botën. Është shumë e shtrenjtë për operuar! Kemi një kosto shumë lartë fikse hapësirës, dhe numri një është zakonisht qiraja dhe shpenzimet e zyrës. Nëse mund zvogëlohet 20%, 30%, 40% hapësira ju nevojiten bizneseve - është një kursim i madh i kostos! , thotë Michael Potter me kompaninë Monarch Capital Group.

Nëse kërkesa për hapësirë zyre bie, kjo do detyrojë çmimet e qirasë gjithashtu ulen, thonë ekspertët. Sot, çmimi mesatar i qirasë së një zyre Nju Jork është 750 dollarë për metër katror vit.

Bllokimet nga koronavirusi kanë treguar gjithashtu se shumë punonjës mund kryejnë me sukses punët e tyre nga shtëpia. Kjo do thotë se punëdhënësit tani mund ta shohin mundur - dhe me leverdi - punësojnë punonjës, pavarësisht se ku jetojnë.

punësosh njerëz punojnë nga distanca kursen shumë para. Pra, kompanitë jo vetëm e kuptojnë se mund kursejnë para qira e zyrës. Ata madje mund fillojnë punësojnë njerëz nuk jetojnë Nju Jork, njerëz nga zona dhe shtete tjera ku pagat mesatare janë ulëta. Kjo gjithashtu do t'i lejojë ata kursejnë para", thotë Dmitry Stasyuk, sekser me kompaninë Newzorkrealty.

Pandemia, thonë ekspertët, mund bëjë shumë sesa thjesht ndryshojë mënyrën se si funksionojnë sferat e biznesit. Ajo gjithashtu mund ndryshojë etiketat dhe rutinën e biznesit. Numri i konferencave dhe udhëtimeve biznesit do ulet ndjeshëm - veçanërisht kur prania fizike nuk është thelbësore.

"Unë jam duke zhvilluar takime virtuale me gjashtë, tetë apo dhjetë njerëz, dhe po mësojmë se si ta bëjmë këtë me efikasitet me klientët ose shitësit gjithë botën. Nuk kam nevojë ti hipi avionit as unë dhe as punonjësit e mi. Po, mund duhet udhëtosh për takime, por gjithashtu humbet kohë për punën e mundshme mund kishe ndryshe", thotë Michael Potter.

Numri i vogël i udhëtimeve për biznes do ndikojë drejtpërdrejt tek hotelet mbështeten klientelën e biznesit.

Puna me partnerë biznesit mund strukturohet ndryshe, duke anashkaluar takimet ballë për ballë kur është e mundur.

" situata caktuara do jetë akoma shumë, shumë e rëndësishme, por situata tjera pak e rëndësishme. Dhe veçanërisht për brezin e ri, nuk mendoj se u duhet aq shumë. Ata janë mësuar një botë virtuale, kundrejt disa klientëve mi vjetër, cilët vërtetë dëshirojnë ulen bisedojnë. Kështu është vërtet e rëndësishme për ta, për mua - bëjmë përpjekjen për shkuar dhe për ti takuar", thotë Michael.

Ekspertët thonë se ndryshimi i rutinës punës, kërkesat e ulta për hotele, hapësira për zyra dhe transport publik janë vetëm disa nga ndryshimet i presin me gjasë korporatat dhe biznesin një botë post-kovidit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG