Lidhje

Raporti: Rusia përhap dezinformim përmes mediave sociale


FILE - A misinformation newsstand is seen in midtown Manhattan on Oct. 30, 2018, aiming to educate news consumers about the dangers of disinformation, or fake news, in the lead-up to the US midterm elections. The newsstand was set up by the Columbia Jour
FILE - A misinformation newsstand is seen in midtown Manhattan on Oct. 30, 2018, aiming to educate news consumers about the dangers of disinformation, or fake news, in the lead-up to the US midterm elections. The newsstand was set up by the Columbia Jour

Një raport i Departamentit amerikan të Shtetit thotë se Rusia po përdor taktika që shfrytëzojnë platforma dhe kanale të ndryshme komunikimi për të krijuar dhe përhapur dezinformacione.

Qendra e Departamentit të Shtetit për Angazhimin Global, në një raport të publikuar të mërkurën analizonte skemat e Kremlinit për të përhapur dezinformim përmes komunikimeve qeveritare, një rrjeti mesazhesh globale të financuara nga shteti dhe kultivimit të burimeve të tërthorta, duke përdorur median sociale dhe internetin si armë. Raporti megjithatë nuk përmend drejtpërdrejt çështjen e ndërhyrjes ruse në zgjedhjet amerikane.

Përfaqësuesja e kësaj qendre, Lea Gabrielle, tha në një komunikim me gazetarët se “edhe Pekini ka përvetësuar disa elementë të taktikave të Moskës, duke mbështetur faqe interneti që përhapin teori konspirative, dezinformim dhe propagandë për të minuar normat dhe institucionet demokratike.” Ajo tha se rreziku që paraqet dezinformimi nga ana e Kinës dhe e Rusisë janë realë dhe të rrezikshëm.

Raporti publikohet ndërkohë që SHBA kanë ofruar deri në 10 milion dollarë shpërblim për informacione që çojnë në identifikimin dhe lokalizimin e çdo personi që punon me një qeveri të huaj për të ndërhyrë në zgjedhjet amerikane.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG