Lidhje

OBSH-ja njofton për një rritje 10 për qind të rasteve me COVID në Evropë


Hans Kluge, drejtori për Evropën në Organizatën Botërore të Shëndetësisë

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se Evropë ka pasur një rritje konsiderueshme rasteve me COVID-19 dy javët e fundit.

32 nga 55 zonat dhe territoret rajone, ka pasur një rritje mbi 10 për qind.

Duke folur me gazetarët një videokonferencë për shtyp nga Kopenhaga, shefi i OBSH- për Evropën, Dr. Hans Kluge, tha se pjesa e madhe e kësaj rritjeje ka qenë mes rinjve.

Dr. Kluge tha se megjithëse rinjtë janë shëndetshëm dhe virusi mund mos jetë aq i rëndë apo kërcënues për jetën e tyre, ndërsa moti bëhet i ftohtë, ata ka gjasa rrinë shumë ambjente mbyllura, ku mundësia është e madhe bien kontakt me moshuar dhe njerëz tjerë me shëndet dobët. Ai tha se kjo mund shkaktojë një rritje shtrimeve spital dhe vdekjesh.

Por, ai la gjithashtu kuptohet se autoritetet e shëndetësisë dhe zyrtarë tjerë, janë përgatitur se sa ishin shkurt kur kontinenti ishte prag një rritjeje masive rasteve.

Ne e dimë se çfarë duhet bërë”, tha zoti Kluge.

Ai u bëri thirrje qeverive rajonale komunikojnë për rreziqet, shtojnë testimet dhe gjurmimin e kontakteve dhe njerëzit ndjekin masat standarde shëndetit publik.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG