Lidhje

Seancë në Kongres për USAGM-në


Ligjvënësit Uashington mbajtën enjten një seancë për analizuar disa vendime të kreut të AgjencisëShteteve Bashkuara për Media Globale, (USAGM) përfshin Zërin e Amerikës dhe rrjetet e tjera transmetimit financuar nga Shtetet e Bashkuara.

Kryetari i Komisionit Dhomës Përfaqësuesve për Marrëdhënie me Jashtë, Eliot Engel, një demokrat nga Nju Jorku, i kishte kërkuar kreut USAGM-, Michael Pack, paraqitej dhe t’u përgjigjej pyetjeve ligjvënësve. Zoti Pack la kuptohej se kishte një angazhim tjetër planifikuar dhe nuk mund merrte pjesë.

Përveç zotit Pack, folës tjerë ftuar ishin ish-drejtues rrjeteve USAGM-, cilët dhanë dorëheqjen ose u pushuan nga puna menjëherë pasi ai mori drejtimin e agjencisë qershor.

Mes tyre ishin ish-drejtoresha e Zërit Amerikës Amanda Bennett; Jamie Fly, ish-presidenti i Radios Evropa e Lirë / Radio Liria; dhe Karen Kornbluh, kryetare e bordit drejtorëve Fondit Teknologjisë Hapur.

Ligjvënësit republikanë dhe demokratë kanë shprehur shqetësime rreth pushimeve nga puna drejtuesve lartë organizatës medias, refuzimit agjencisë për zgjatur vizat për gazetarët e saj huaj dhe çështje tjera kritikët thonë se po shkatërrojnë pavarësinë editoriale rrjeteve financuara nga SHBA, transmetojnë për audienca huaja.

Zoti Pack, ish-producent i pavarur filmash dhe televizionesh dhe ish-drejtues i një fondacioni konservator, ka mbrojtur veprimet e tij intervista dhe komunikime me stafin e USAGM-, duke thënë se ai do mbrojë pavarësinë editoriale agjencisë dhe ta bëjë atë efektive arritjen e misionit saj.

Ai ka thënë gjithashtu se kontrolle qeveritare kanë nxjerrë pah probleme serioze sigurie kanë vazhduar prej vitesh dhe nuk janë trajtuar nga udhëheqësit e mëparshëm institucionit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG