Lidhje

Një kompani gjermane gati të paraqesë teste të shpejta për antigjenet e COVID-19


Kompania R-Biopharm AG ofron shërbime diagnostikimi klinik tha enjten (8 tetor) se po planifikon paraqesë testet e shpejta për diktuar antigjenin për koronavirusin fillim këtij muaji. R-Biopharm AG bëhet kështu kompania e parë gjermane bioteknologjike e përmasave mesme zhvillon një provë tillë.

Synimi i provës është bëhet një test njerëzit duhet ta bëjnë vetë. Ësh e lehtë për t’u përdorur dhe kushton rreth 5-10 euro. Testi ofron një rezultat besueshëm brenda 20 minutash dhe mund përdoret direkt ashtuquajturat 'Pika Kujdesi', siç shpjegoi zyrtari kryesor për shkencën kompani, Peter Schubert.

"Shumë njerëz do donin bënin një test, para se vizitonin afërmit e tyre një spital ose një azil për moshuar. Ose kur kthehen nga një udhëtim pune," thotë ai.

Është i lehtë për t’u përdorur dhe sipas kompanisë një nga besuarit treg. Një studim po bëhet aktualisht, nuk e ka verifikuar ende se sa praktik është testi.

"Unë mendoj se është ideale ta përdorësh këtë test përveç atij laboratorik sepse ke një reduktim ndjeshëm kohës pritjes. Dhe kjo është vetëm për provuar nëse dikush mund ta transmetojë virusin, jo nëse është pozitiv ", thotë dr. Schubert.

Një tampon gryke ose hunde, futet një lëndë veçantë lëngshme, dhe pas një periudhe inkubimi, tregon një rezultat pozitiv ose negativ ngjashëm me testet e shtatzënisë.

Dr. Schubert thotë se testi i shpejtë i antigjenit i kompanisë R-Biopharm nuk është ai përfundimtari duan njerëzit kenë shtëpi, por është një hap pranë tij. Sidoqoftë, ai paralajmëron se sfida kryesore përpara do ishte shtohet prodhimi përmasat e nevojshme.

"Nuk është aspak e rëndësishme nëse furnzimi vjen nga Kina apo Gjermania. Askush nuk është i përgatitur për ato sasi. Dhe ndonjëherë e vetmja gjë pengon është një vidë plastike shumë e vogël për testin. Ndodh mungesa e një pjesëze fare vogël një makineri, pengojë prodhimin”, thotë Dr. Schubert.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG