Lidhje

Mikrofonat do të jenë të mbyllur pjesërisht në debatin e fundit Trump-Biden


Mikrofonët e Presidentit Donald Trump dhe rivalit tij demokrat Joe Biden do jenë mbyllur për disa pjesë debatit tyre fundit enjten, për t’i dhënë mundësi secilit kandidat përgjigjet pa ndërprerje sipas Komisionit për Debatet Presidenciale.

Komisioni është organizatori i debatit televiziv Nashville, tha se ndryshimet ishin nevojshme pas debatit parë ashpër midis kandidatëve 29 shtator.

"Ne e kuptojmë, pas diskutimeve me dy fushatat, se asnjë prej fushatave nuk mund jetë plotësisht e kënaqur me masat e njoftuara sot," shprehej komisioni një deklaratë. "Ne jemi bindur këto veprime realizojnë ekuilibrin e duhur dhe se janë interes popullit amerikan, për cilin mbahen këto debate."

Organizatorët e debatit do t'i japin secilit kandidat nga dy minuta kohë pandërprerë fillim secilit segment debatit, do jetë nga 15 minuta secili.

"Kandidati i vetëm, mikrofoni i cilit do jetë i hapur gjatë këtyre dy minutave është kandidati ka fjalën sipas rregullave," tha komisioni.

Fushata e Presidentit Trump u shpreh kundër ndryshimit, por tha se ai gjithsesi do merrte pjesë.

"Presidenti Trump është i angazhuar debatojë me Joe Bidenin pavarësisht nga ndryshimet e minutës fundit të rregullave nga komisioni i njëanshëm përpjekjen e tij fundit për siguruar avantazh për kandidatin e tyre preferuar ," tha menaxheri i fushatës Bill Stepien.

Fushata e zotit Biden nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës për koment mbi zhvillimet e fundit.

Presidenti Trump e ndërpreu mënyrë përsëritur zotin Biden gjatë një debati kaotik dhe acaruar 29 shtator, dhe demokrati Biden u përgjigj me fyerje.

Zoti Trump u tërhoq nga një debat i dytë i planifikuar r enjten e kaluar mbi një mosmarrëveshje lidhje me formatin virtual pas infeksionit tij me COVID-19. Ato ditë, ai shtroi shqetësime për mbylljen e mundshme mikrofonit tij.

"Ulesh para një kompjuteri dhe bën debat - është qesharake dhe pastaj ndërpresin kur duan", tha zoti Trump një intervistë 8 tetor televizionin Fox Business.

hënën, fushata e zotit Trump tha se ishte e pakënaqur me temat për debatin e enjtes, duke argumentuar se duhej përqendrohej shumë politikën e jashtme dhe duke u ankuar grupi jopartiak ishte i prirur pro zotit Biden.

Fushata e zotit Biden tha se dyja palët parë kishin rënë dakord lejonin moderatorët zgjidhnin temat dhe se PresidentiTrump donte shmangte diskutimin e administrimit tij pandemisë koronavirusit, gjë sondazhet tregojnë se është çështja kryesore për votuesit.

"Si zakonisht, presidenti është i shqetësuar me rregullat e një debati sesa t’i japë një vendi është krizë ndihmën i nevojitet," tha zëdhënësi i zotit Biden TJ Ducklo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG