Lidhje

SHBA: Debati i fundit presidencial, me rregulla të reja


Debati i dytë dhe i fundit para zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara duket se do mbahet me rregulla reja vendosura për mos lejuar kandidatët ndërpresin njëri-tjetrin.

Presidenti Donald Trump shprehu pakënaqësinë e tij me strukturën e përgjithshme, duke u thënë gazetarëve hënën se megjithëse ai mendon se ndryshimi "është shumë i padrejtë", do marrë pjesë debat enjten Nashville, Tenesi.

"Unë do marr pjesë por është shumë e padrejtë ata ndryshuan temat dhe është shumë e padrejtë përsëri kemi një moderatore është plotësisht e njëanshme", tha Presidenti Trump.

Kristen Welker, një gazetare e respektuar e televizionit NBC mbulon Shtëpinë e Bardhë, do moderojë debatin dhe ka zgjedhur si tema për pyetjet ndaj Presidentit Trump dhe rivalit tij demokrat Joe Biden, luftën ndaj COVID-19, sfidat e familjeve amerikane, çështjet racore Amerikë, ndryshimin e klimës, sigurinë kombëtare dhe udhëheqjen e vendit.

hënën, fushata e zotit Trump tha se ishte e pakënaqur me temat, duke argumentuar se duhej përqendrohej shumë politikën e jashtme dhe duke u ankuar grupi jopartiak ishte i prirur pro zotit Biden.

Fushata e zotit Biden tha se dyja palët parë kishin rënë dakord lejonin moderatorët zgjidhnin temat dhe se PresidentiTrump donte shmangte diskutimin e administrimit tij pandemisë koronavirusit, gjë sondazhet tregojnë se është çështja kryesore për votuesit.

"Si zakonisht, presidenti është i shqetësuar me rregullat e një debati sesa t’i japë një vendi është krizë ndihmën i nevojitet," tha zëdhënësi i zotit Biden TJ Ducklo.

Sipas formatit debatit enjtes do ketë segmente 15 minutëshe për tema ndryshme, gjatë cilave secili kandidat do ketë dy minuta për folur, pasuar nga diskutimi për to.

Presidenti Trump e ndërpreu mënyrë përsëritur zotin Biden gjatë një debati kaotik dhe acaruar 29 shtator, dhe demokrati Biden u përgjigj me fyerje.

Komisioni ishte angazhuar bënte ndryshime për një debat kuptimplotë dhe hënën njoftoi se gjatë periudhës parë dy minutëshe përgjigjes, vetëm një kandidat do ta ketë mikrofonin e hapur.

dy fushatat këtë javë rikofirmuan se ishin dakord për rregullin për folur dy minuta, pa ndërprerje," thuhej deklaratën e tij. "Komisioni po njofton sot se për zbatuar këtë rregull për cilin është rënë dakord, i vetmi kandidat mikrofoni i cilit do jetë i hapur gjatë këtyre dy minutave është ai i kandidatit ka fjalën."

"Ne e kuptojmë, pas diskutimeve me dy fushatat, se asnjë prej fushatave nuk mund jetë plotësisht e kënaqur me masat e njoftuara sot. Ne jemi bindur këto veprime realizojnë ekuilibrin e duhur dhe se janë interes popullit amerikan, për cilin mbahen këto debate", tha Komisioni.

Kandidatët presidencialë debatuan për herë parë 29 shtator dhe ishin parashikuar mbanin një debat dytë javën e kaluar. Por Presidenti Trump u infektua nga koronavirusi dhe kur Komisioni jopartiak për Debatet Presidenciale vendosi kandidatët ta bënin debatin virtualisht, presidenti u tërhoq.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG