Lidhje

Grupi i Punës i Shtëpisë së Bardhë paralajmëron për përhapje "të vazhdueshme" të COVID-19


Grupi i Punës i Shtëpisë Bardhë për koronavirusin po paralajmëron për një përhapje " vazhdueshme" virusit, veçanërisht gjysmën perëndimore vendit.

Sipas njoftimeve, anëtarët e grupit punës po bëjnë presion për masa agresive për fremuar përhapjen e virusit.

Shtetet e Bashkuara kanë konfirmuar shumë se 8.9 milion raste me COVID-19 dhe kanë regjistruar shumë se 228,000 vdekje deri premten, sipas dhënave Universitetit Johns Hopkins.

"Ne vazhdojmë shohim një përhapje pandërprerë dhe gjerë komunitete pjesën qendrore vendit. Kjo do kërkojë masa agresive për kontrolluar si përhapjen e pudkshme nga rastet pa simptoma, ashtu edhe rastet me simptomat", thuhet një raport grupit punës drejtuar njërit prej shteteve, sipas televizionit CNN.

Eksperti kryesor i sëmundjeve infektive Shtetet e Bashkuara, Dr. Anthony Fauci, i tha televizionit CNBC mërkurën se pandemia e koronavirusit Shtetet e Bashkuarapo shkon drejtimin e gabuar".

"Nëse gjërat nuk ndryshojnë, nëse vazhdojnë kursin ku jemi, do ketë shumë dhimbje këtë vend lidhje me rastet shtesë dhe shtrimet spital dhe vdekjet," tha zoti Fauci, duke theksuar se numrat e rasteve ishin duke u rritur 47 shtete.

paktën shtatë shtete raportuan rritje rekord një-ditore rasteve enjten.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG