Lidhje

Biden, Pence do të vaksinohen për koronavirusin brenda disa ditësh


Presidenti i zgjedhur Joe Biden do bëjë vaksinën e koronavirusit javën e ardhshme, thanë zyrtarët e ekipit tranzicionit mërkurën, ndërsa autoritetet amerikane përpiqen konsolidojnë besimin e publikut tek një një mjet pritet frenojë pandeminë vdekjeprurëse.

Nënpresidenti Mike Pence do ta bëjë vaksinën premten, tha Shtëpia e Bardhë.

Si presidenti i zgjedhur Biden, ashtu edhe Nënpresidenti Pence do t’i bëjnë vaksinat publikisht, një përpjekje për rritur besimin sigurinë e vaksinës, e cila do vihet gjerësisisht dispozicion publikut vitin e ardhshëm.

Presidenti Donald Trump do ta marrë vetë vaksinën sapo ekipi i tij mjekësor përcaktojë se kur është mirë, tha martën sekretarja e shtypit e Shtëpisë Bardhë, Kayleigh McEnany.

Dozat fillestare vaksinës, cilat filluan jepen këtë javë, janë destinuar për mjekët, infermierët dhe punonjësit e tjerë vijës parë frontit, ashtu si edhe për banorët dhe personelin e shtëpive moshuarve dhe disa zyrtarë qeverisë amerikane.

Zyrtarët amerikanë synojnë sigurojnç 2.9 milion doza vaksinës së zhvilluar nga kompania Pfizer Inc. dhe partneri i saj gjerman BioNTech, deri fund javës.

paktën 304,187 amerikanë kanë humbur jetën nga sëmundja, sipas llogaritjeve agjencisë Reuters, dhe 16.7 milion janë infektuar - afërsisht 5% e popullsisë.

Edhe bashkëshortja zotit Pence, Karen dhe zyrtari i lartë shëndetësor i Shtëpisë Bardhë, Jerome Adams do vaksinohen premten, tha Shtëpia e Bardhë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG