Lidhje

Presidenti Biden thotë se paraardhësi i tij Trump nuk duhet të marrë informacione zbulimi


Presidenti i Shteteve Bashkuara, Joe Biden nuk beson se paraardhësi i tij Donald Trump duhet ketë qasje informacionet e zbulimit për shkak "sjelljes tij çorientuar" dhe shqetësimit se ai mund t’ua japë atë informacion tjerëve, tha zoti Biden një intervistë premten.

"Mendoj se jo", tha zoti Biden kur u pyet nga drejtuesja e emisionit CBS Evening News, Norah O'Donnell nëse ish-presidenti republikan Trump, duhet t’i merrte informimet e zbulimit.

Ish-presidentët amerikanë tradicionalisht kanë marrë disa informacione zbulimi edhe pasi ka lënë detyrën.

Ish-presidenti Trump e denigronte shpesh komunitetin e zbulimit dhe nuk preferonte raportime gjata për zbulimin gjatë mandatit tij Shtëpinë e Bardhë. Ai kishte vënë gjithashtu pikëpyetje përfundimet e zbulimit amerikan sipas cilave Rusia kishte ndërhyrë zgjedhjet e vitit 2016.

Zoti Biden tha se pikëpamja e tij se Trump nuk duhet merrte njoftimet e zbulimit nuk ishte e lidhur me trazirat e Kapitolit.

"Për shkak sjelljes tij çorientuar, pa lidhje me rebelimin”, tha zoti Biden, duke shpjeguar arsyetimin e tij.

I pyetur se cili do ishte shqetësimi i tij i madh nëse zoti Trump do merrte informacion tillë klasifikuar sekret, zoti Biden nuk pranoi hynte hollësi.

"Do preferoja mos spekuloja me lartë. Thjesht mendoj se nuk ka nevojë ai ketë informacione tilla. Çfarë vlere ka t’i japësh atij një përmbledhje informacioni zbulimi? Çfarë ndikimi ka ai, përveç faktit se mund t’i rrëshqasë goja dhe thotë diçka?", tha presidenti Biden.

Shtëpia e Bardhë kishte thënë parë se çështja ishte nën shqyrtim.

Për muaj me radhë pas zgjedhjeve, zoti Trump sfidoi rezultatin e tyre me ankesa gjykata dhe duke bërë akuza pabazuara për mashtrim përhapur me votimet. Ai nuk mori pjesë inaugurimin e zotit Biden 20 janar, ku ishin pranishëm ish-presidentë tjerë Shteteve Bashkuara, duke zgjedhur udhëtojë Florida, ku është vendosur pas presidencës.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG