Lidhje

Guvernatori i Nju Jorkut hedh poshtë shqetësimet se nuk mund të qeverisë


Guvernatori i Nju Jorkut, Andrew Cuomo po refuzon japë detajepërgjigje të pyetjes si zyra e tij po mbron dy ndihmëse pretendojnë se ai i ka ngacmuar ose sulmuar seksualisht gjatë vitit kaluar.

Guvernatori po këmbëngul se ai mund ta drejtojë shtetin pavarësisht thirrjeve për dorëheqje nga shumica e ligjvënësve demokratë Nju Jorkut. Ai përsëriti mërkurën se nuk do komentojë publik për pretendimet për ngacmime seksuale.

"Ata as nuk e kuptojnë natyrën e punës? Natyra e qenit guvernator ka gjithmonë situata shumta duhet përballosh," tha ai. "Katër vitet e kaluara, na u desh merreshim me Donald Trumpin si president. Nëse flisni për shpërqendrim, ai ishte shpërqendrim."

Guvernatori kishte komentuar për akuzat për javë tëra, edhe ndërsa vazhdonin hetimet nga zyra e Prokurorit Përgjithshëm shtetit nisi fillim Marsit. Por ai njoftoi për ndryshimin javën e kaluar n dritën e një hetimi për akuza për shkarkim Asamblesë shtetit.

"Jemi duke bashkëpunuar me hetimin dhe nuk do kem një koment tjetër," tha zoti Cuomo, përgjigje pyetjes një gazetari mërkurën lidhje me mënyrën se si zyra e tij po mbron punonjëset thonë se ai i kishte ngacmuar seksualisht.

Çdo sjellje është e padëshiruar dhe e një natyre seksuale - nga fjalët, shakatë, tek frikësimi, tek afrimet fizike _ mund konsiderohet si ngacmim seksual sipas një ligji shtetëror 2019 zoti Cuomo e mbrojti si "ligjin rreptë kundër ngacmimit seksual vend”.

Zyra e tij nuk u është përgjigjur kërkesave shumta për detaje se kur guvernatori e kishte bërë trajnimin për ngacmim seksual kërkuar nga ligji, duke përfshirë datën.

Zyra e Guvernatorit për Marrëdhëniet me Punonjësit ka detyrimin hetojë raste ngacmimeve seksuale mundshme vendin e punës agjencive shtetërore nën një urdhër ekzekutiv vitit 2018 nënshkruar nga zoti Cuomo.

Punonjësit kryejnë ngacmime seksuale ose me vetëdije i lejojnë ato ndodhin mund përballen me masa ndëshkuese.

Ligji shtetëror mbron punonjësit nga hakmarrja si humbja e punës dhe viktimat e mundshme ngacmimeve seksuale shpesh këshillohen , "sigurisht çdo individ ngre zërin është i mbrojtur nga hakmarrja dhe ne po garantojmë njëjtën gjë këtë rast”, tha këshilltarja e posaçme e zotit Cuomo, Beth Garvey.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG