Lidhje

Vaksinimi në Shtetet e Bashkuara


Në Shtetet e Bashkuara vazhdon me shpejtësi fushata për vaksinimin e 328 milionë banorëve. Por shtetet e ndryshme janë duke përparuar me ritme të ndryshme. Vendosni kursosin mbi secilin shtet amerikan për të mësuar se sa doza janë administruar, sa njerëz janë vaksinuar plotësisht dhe cila është përqindja totale e vaksinimit të popullësisë në shtet. Në përgjithësi ShBA ka administruar 194,791,836 doza ndërsa 69,211,473 qytetarë janë vaksinuar plotësisht. Deri tani është vaksinuar 21.15% e popullsisë. Që nga fillimi i pandemisë, në ShBA janë regjistruar 31,421,360 raste infeksionesh ndërsa COVID-19 ka shkaktuar vdekjen e 564,402 amerikanëve.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG