Lidhje

Astronautët instalojnë një panel të ri diellor në stacionin hapësinor


Astronatutët kanë istaluar një panel diellor të ri dhe të fuqishëm jashtë Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës.

Astronauti francez Thomas Pesquet dhe amerikani Shane Kimbrough i NASA-s dolën të dielën në hapësirë pas një ndërprerje katër ditore, pasi dy astronautët patën probleme me kostumet hapësinore dhe disa probleme të tjera.

Ata arritën të instalojnë me sukses panelin prej rreth 20 metrash. NASA ka në plan të zhvillojë një dalje të tretë në hapësirë të premten për të instaluar një planel të dytë diellor.

Panelet e reja diellore do t'i ofrojnë energjinë e duhur elektrike stacionit hapësinor ndërsa shtohen kërkesat për eksperimente dhe prani më të madhe njerëzore.

XS
SM
MD
LG