Lidhje

Nju Jork: Ligjvënësit pranë përmbylljes së hetimit mbi Guvernatorin Cuomo


Ligjvënësit e shtetit të Nju Jorkut informuan të enjten guvernatorin Andrew Cuomo se hetimet e tyre që mund të çojnë në shkarkimin e tij nga posti janë drejt përfundimit dhe i dhanë guvernatorit afat deri më 13 gusht të ofrojë prova shtesë.

Që nga muaji mars, komisioni juridik i Asamblesë së Nju Jorkut ka hapur hetime lidhur me ngritjen e akuzave ndaj guvernatorit Cuomo për ngacmime seksuale dhe informata jo të sakta ndaj publikut lidhur me goditjen e COVID-it në shtëpi të moshuarish si dhe për përdorimin e fondeve publike për botimin e librit të tij.

Në një letër dërguar të enjten, firma juridike që udhëheq hetimet, Davis Polk & Wardwell, i kujtoi ekipit mbrojtës të zotit Cuomo se kishte dërguar urdhër ligjor për të marrë disa dokumente dhe pret “zbatimin e plotë të urdhrit nga ana e guvernatorit” duke shtuar se thuajse po skadon afati.

Letra u bë publike nga demokrati Charles Lavine, kreu i Komisionit Juridik të Asamblesë.

Komisioni ka planifikuar të takohet të hënën e ardhshme mbi këtë çështje.

Procesi në Asamblenë e Nju Jorkut pason bërjen publike nga prokurorja e përgjithshme e shtetit të gjetjeve të një hetimi të gjatë se 11 gra që e kanë akuzuar guvernatorin për ngacmime seksuale ishin të besueshme në rrëfimet e tyre.

Zoti Cuomo ka këmbëngulur se nuk ka bërë asgjë të papërshtatshme, duke shtuar se gjetjet nuk reflektojnë faaktet. Ai ndeshet me presion në rritje për të dhënë dorëheqjen.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG