Lidhje

Yellen: Bankat ka gjasa të shtrëngojnë masat për dhënien e huave


Sekretarja amerikane e Thesarit, Janet Yellen tha se ka të ngjarë që bankat të shtrëngojnë masat për dhënien e huave pas dështimeve të fundit në rrjetin bankar, çfarë mund të përjashtonte nevojën për rritjen e mëtejshme të normave të interesit nga Rezerva Federale.

Gjatë një interviste për programin “Fareed Zakaria GPS” të rrjetit televiziv CNN, zonja Yellen tha zbatimi i politikave ka çuar në stabilizimin e valës së tërheqjes së parave të depozituara pas dështimit të bankave “Silicon Valley Bank” dhe “Signature Bank” dhe gjendja duket e qetë.

“Bankat ka të ngjarë të tregohen disi më të kujdesshme në këtë mjedis”, tha zonja Yellen në intervistën e planifikuar të transmetohet të dielën. “Tashmë kemi vënë re disa shtrëngime të standardeve të kreditimit në sistemin bankar dhe mund të ketë të tjera në vazhdim”.

Ajo tha se masat do të ulnin dhënien e kredive, çka mund të ndikojë tek mos patja nevojë e rritjes së mëtejshme të normave të interesit nga Banka Qendrore.

“Parashikoj një rritje të moderuar dhe vazhdimin e tregut të fortë të punës dhe ulje të inflacionit”, tha ajo.

XS
SM
MD
LG