Lidhje

Intervistë me Kryetarin e Bordit të Mbikëqyrjes Publike të Shqipërisë Dritan Fino


Kryetari i Bordit të Mbikëqyrjes Publike Dritan Fino thotë se një nga sfidat me të cilat përballet insitucioni i tij në procesin e mbikëqyrjes së aktivitetin të audituesve ligjorë dhe kontabilistëve, është garantimi i tranparencës në raportet e tyre, mbi bilancet apo pasqyrat financiare të kompanive.

Intervistë me Kryetarin e Bordit të Mbikëqyrjes Publike të Shqipërisë Dritan Fino
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:45 0:00

Gjatë një interviste për Zërin e Amerikës zoti Fino thotë se është e nevojshme që kompanitë e mëdha të auditimit, të ofrojnë besueshmëri në këtë drejtim.

Sipas zotit Fino, fakti që sistemi i mbikëqyrjes së këtij tregu profesionistësh është relativish i ri në Shqipëri, agjencia ka hasur fillimisht në kundërshti e mungesë gatishmërie për t’u kontrolluar.

Po kështu zoti Fino nënvizon nevojën që kompanitë e fuqishme, me ndikim për publikun, të jenë të prirura për transparencë e saktësi në shifrat ekonomike që ofrojnë, duke përzgjedhur të auditohen nga kompani serioze.

Zoti Fino ndodhet këto ditë në Uashington në kuadër të Forumit Ndërkombëtar të Agjencive të Auditimit.

XS
SM
MD
LG