Lidhje

GNK i bën thirrje komunitetit ndërkombëtar të stabilizojë Afganistanin


Grupi Nderkombetar i Krizave me seli ne Bruksel nxori sot raportin e tij ku thekson se komuniteti nderkombetar nuk ka nje botekuptim te perbashket lidhur me masat qe duhen marre per te sprapsur kryengritjen ne Afganistan, 6 vjet pas rrezimit te regjimit taleban. Raporti thekson se mungesa e unitetit po i lejon ekstremistet te forcojne operacionet e tyre.

Grupi Nderkombetar i Krizave me seli ne Bruksel nxori sot raportin e tij ku thekson se komuniteti nderkombetar nuk ka nje botekuptim te perbashket lidhur me masat qe duhen marre per te sprapsur kryengritjen ne Afganistan, 6 vjet pas rrezimit te regjimit taleban. Raporti thekson se mungesa e unitetit po i lejon ekstremistet te forcojne operacionet e tyre.

Presidenti i Grupit Nderkombetar te Krizave Nick Grono tha se vendet qe nuk jane te gatshem te dergojne trupat e tyre ne pjeset me te rrezikshme te vendit, duhet ta kuptojne se misioni afgan eshte ne fund te fundit pjese e perpjekjeve per siguri globale.

Raporti thekson se nje Afganistan i paqendrueshem eshte i dobet para presioneve ekstremiste nga Pakistani fqinj dhe tensioneve ndermjet Iranit dhe Shteteve te Bashkuara. Raporti thote se deshtimi ne perpjekjet per stabilizimin e Afganistanit do te paraqiste rrezik serioz per sigurine, te ngjashem me ate qe u verejt pas sulmeve terroriste te 11 shtatorit. //iç//

XS
SM
MD
LG