Lidhje

Kosovë: Serbët deklarojnë se do të krijojnë parlamentin e tyre


Përfaqësuesit politikë të serbëve të Kosovës kanë paralajmëruar se të shtunën, në 28 qershor, do të krijojnë parlamentin e tyre në kundërshtim siç thuhet, të krijimin të një shteti të ri shqiptar në Ballkan. Serbët kanë kundërshtuar pavarësinë e Kosovës si dhe hyrjen në fuqi të kushtetutës së Republikës së Kosovës. Ndërkohë, autoritetet vendase thanë se ky veprim i serbëve lokalë nuk do të ketë asnjë ndikim juridik në vend. Nga Prishtina njofton korrespondenti ynë Besim Abazi.

XS
SM
MD
LG