Lidhje

Shqipëri: Mediu paraqitet në Prokurorinë e Përgjithshme


Ish ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu u paraqit sot për herë të parë në Prokurorinë e Përgjithshme që pas heqjes së imunitetit, për t’u marrë në pyetje rreth shpërthimit në fabrikën e caktivizimit të armatimeve në Gërdec më 15 mars, ku humbën jetën 26 persona.

Ish ministri Mediu shkoi sotnë mëngjes në prokuori. Atij i është komunikuar nga prokurorët se është person nën hetim. Seanca e pyetjeve zgjati për rreth 7 orë. Ish ministri i Mbrojtjes Mediu dyshohet, sipas Prokuorirsë, për një seri shkeljes që kanë të bëjnë me procedurat e procesit të caktivizimit të municioneve të ushtrisë, shkelje të vendimeve të qeverisë si dhe të akteve të lëshuara prej tij. Sipas prokurorisë, ish ministri ka anashkaluar edhe forcat e armatosura.

Avokati mbrojtës i zotit Mediu deklaroi se klienti i tij nuk ka kryer asnjë shkelje dhe se zgjatja e seancës së pyetjeve është një procedurë normale. Sipas burimeve nga Prokuoria, ish ministri Mediu pritet të thirret sërish para grupit të prokuorëve që merren me këtë çështje. (ze)

XS
SM
MD
LG