Lidhje

Në Shqipëri disa bunkerë kthehen në bare e restorante


Në bregdetin jugor të Shqipërisë disa mijëra bunkerë janë ende pjesë e trashëgimisë së regjimit komunist që sundoi gati 50 vjet Shqipërinë. Pjesa më e madhe e tyre, të ndërtuar prej betoni dhe hekuri është e pamundur të lëvizen nga brigjet detare. Por në një gji të vogël detar në Jug të Shqipërisë banorët kanë prodhuar një ide origjinale, ata i kanë kthyer disa bunkerë, ku srehoheshin tanket, në Bare dhe në Restorante të vegjël për turistët. Korespondenti i Zërit të Amerikës, Raimond Kola, ishte në rivierën shqiptare në Gjirin e Bunecit dhe përagtiti kronikën.

XS
SM
MD
LG