Lidhje

PD pro legalizimit të martesës mes individëve të së njëjtës gjini


Në Shqipëri, Partia Demokratike ka propozuar legalizimin e martesës mes individëve të së njëjtës gjini.

Kryeministri Berisha, përmes një deklarate pranoi se propozimi i tij do të provokojë debate, por e cilësoi diskriminimin kundër çifteve homoseksuale të papranueshëm.

Parlamenti shqiptar pritet ta debatojë këtë projektligj javët e ardhshme.

Nëse miratohet, Shqipëria do t’u bashkohej vendeve anëtare të BE-së, si Belgjika, Holanda dhe Spanja, në lejimin e martesave të këtij lloji.

XS
SM
MD
LG