Lidhje

Kufiri detar me Greqinë - Opozita kundër marrëveshjes


Në Tiranë partitë e opozitës iu drejtuan sot gjykatës kushtetuese me kërkesën që të shqyrtojë marrëveshjen mes Shqipërisë dhe Greqisë për kufirin detar. Përfaqësues të Partisë Socialiste pohuan se kërkesa drejtuar Gjykatës Kushtetuese vinte nga shqetësimi se kjo marrëveshjeve ishte hartuar në mungesë të plotë transparece dhe në llogaritje të gabuara hartografike. Por ekspertët e qeverisë i kanë hedhur poshtë këto pretendime, duke thënë në shënimin e kufijve janë respektuar konventat ndërkombëtare.

XS
SM
MD
LG