Lidhje

Cico: Gjendja në hidrocentralet mbi Drin është në kufijtë kritikë


Inxhinieri projektues Dhimitër Cico pohoi sot se situata në hidrocentralet mbi lumin Drin është në kufijtë kritikë. Zoti Cico, i cili për shumë vjet punoi si projektues dhe zbatues në hidrocentralet e Shqipërisë, u bëri thirrje banorëvë në ultësirat poshtë digave që të largohen nga zona sa më parë, për të shmangur humbjen e jetës. Inxhineri Cico thotë në një intervistë për VOA në Tiranë, se shkarkimet e detyruara të hidrocentraleve të tejmbushur do të sillnin dëme shumë herë më të mëdha edhe se permbytja e deritanishme.

XS
SM
MD
LG