Lidhje

Tiranë: Ekspozitë për bashkëjetesën shqiptaro-izraelite


Në Tiranë Muzeu Historik hapi një pavion për marrëdhëniet shqiptaro-hebreje gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Historianë dhe diplomatë që morën pjesë në ceremoninë përkujtimore vlerësuan sakrificat e qytetarëve shqiptarë për të strehuar mijëra hebrej gjatë luftës, dhe për të mos i dorëzuar nazistëve. Shqipëria është i vetmi vend i pushtuar gjatë Luftës së Dytë Botërore ku nuk u vra asnjë hebre gjatë përndjekjes naziste.

XS
SM
MD
LG