Lidhje

Takime të Shefit të EULEX-it, Yves de Kermabon me zyrtarë në Beograd


Takime të Shefit të EULEX-it, Yves de Kermabon me zyrtarë në Beograd

Shefi i Misionit të EULEX-it, Yves de Kermabon u takua për dy ditë me radhë me zyrtarët në Beograd, në kërkim të një zgjidhjeje për rihapjen e gjykatave në veriun e Kosovës të cilat nuk funksionojnë që nga shpallja e pavarësisë së Kosovës. Në Kosovë zyrtarë të EULEX-it thanë se zoti de Kermabon dhe autoritetet serbe në Beograd e pranojnë se ka nevojë urgjente për përmirësimin e gjendjes së sundimit të ligjit në veriun e Kosovës, por ende nuk kanë paraqitur propozime të hollësishme për hapat e nevojshëm. Nga Prishtina njofton korrespondenti ynë, Besim Abazi.

XS
SM
MD
LG