Lidhje

Shqipëri: 2002 - rritja ekonomike nën parashikimet - 2003-04-29


Nivelet e ulëta të prodhimit bujqësor, atij industrial dhe ritmet e pakëta në ndërtim dhe kanë qenë faktorët kryesorë që ndikuan që rritja ekonomike e vitin 2002 të jetë nën parashikimet.

Sipas raportit që pritet të paraqitet të martën në parlament nga Guvernatori i Bankës Kombëtare, Shkëlqim Cani, vlerësohet se sektori bujqësor paraqet probleme serioze, kurse industria përveç efektit të mungesës së energjisë, pengohet shpesh edhe nga klima e pafavorshme për biznesin.

Vitin e kaluar, ekonomia shqiptare shënoi rritjen më të ulët ekonomike në 5 vjetët e fundit. //az//

XS
SM
MD
LG