Lidhje

Dita e tretë e Konferencës për Sidën


Një mjeke e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Fëmijët bëri thirrje për zgjerimin e masave për parandalimin dhe trajtimin e Sidës edhe për gratë pas periudhës së shtatzanisë.

Zonja Luo Chewe e UNICEF-it tha sot në një konferencë Ndërkombëtare për Sidën në Uashington se shumica e vendeve nuk e vazhdojnë automatikisht edhe pas lindjes mjekimin me barna kundër Sidës te gratë e infektuara me virusin HIV.

Ajo tha gjithashtu se vajzat nga 10 deri në 18 vjeç shpesh lihen mënjanë nga programet globale të anti-sidës, si testimet dhe trajtimet parandaluese.

Dje në konferencë, shkencëtarët amerikanë njoftuan një nismë të re kërkimore që synon të ndihmojë gratë për të mbrojtur veten ndaj virusit HIV, që shkakton Sidën.
XS
SM
MD
LG