Lidhje

Kthimi i të zhvendosurve serbë në Kosovë


Kthimi i të zhvendosurve serbë në Kosovë

Në Kosovë, autoritetet thonë se që nga vitit 2000 janë kthyer rreth 20 mijë pjesëtarë të komunitetit serb të cilet ishin larguar prej andej në fund të luftës. Ata thonë se kushtet e sigurisë mundësojnë kthimin e të zhvendosurve dhe ky proces nuk mund të dëmtohet nga incidentet e izoluara. Të kthyerit ndërkaq, pohojnë se nuk kanë probleme me fqinjët e tyre shqiptarë, por problemet janë të përbashkëta dhe kanë të bëjnë me gjendjen ende të rëndë sociale e ekonomike në vend. Korrespondenti ynë, Besim Abazi, ishte në fshatin Softaj të komunës së Ferizajt ku po zbatohet një nga projektet për kthimin e të zhvendosurve

XS
SM
MD
LG