Lidhje

Fullani: Ritmet e rritjes së ekonomisë së vendit, nën mundësitë e saj

  • Armand Mero

Fullani: Ritmet e rritjes së ekonomisë së vendit, nën mundësitë e saj

Në Shqipëri guvernatori i Bankës Qëndrore, Ardian Fullani tha sot ritmet e rritjes së ekonomisë së vendit vazhdojnë të jenë nën mundësitë e saj. Komentet e tij guvernatori Fullani i bëri në përfundim të mbledhjes së Këshillit Mbikqyrës të Bankës.

Sipas guvernatorit Fullani, përtej kërkesës së dobët për mallra dhe shërbime, rritja e konsumit dhe investimeve në vend vijon të përballet me kushte të shtrënguara financimi.

Ai tha se ndonëse bankat mbeten tërësisht të shëndosha dhe me tregues likuiditeti në përmirësim, ecuria e kredisë për sektorin privat vazhdon të karakterizohet nga një kujdes i shtuar i sistemit bankar si dhe nga një ecuri e ngadaltë e kërkesës për kredi.

Në fakt raporti i kredisë me Prodhimin e Brendshëm bruto shënoi një rritje prej vetëm 0,2 për qind krahasuar me një vit më pare, tha guvernatori Fullani.

XS
SM
MD
LG