Lidhje

SHBA: Shtohen kërkesat për kompensime nga papunësia

  • Ardita Dunellari

SHBA: Shtohen kërkesat për kompensime nga papunësia

Numri i amerikanëve që kërkuan kompensime nga papunësia u shtua pak javën e kaluar, pjesërisht për shkak të grevës së punonjësve të një kompanie komunikacionesh.

Raporti i sotëm i Departamentit të Punës vë në dukje se kërkesat për kompensime nga papunësia u rrit me 5,000 javën e kaluar, duke arritur në një total prej 417 mijë në gjithë vendin.

Disa ekspertë thonë se pa grevën e punonjësve të kompanisë Verizon Communications numri total i të papunëve do të kishte rënë pak. Zhvillimi ekonomik në Shtetet e Bashkuara nuk ka qënë i fuqishëm sa duhet për të ulur papunësinë e tanishme prej 9.1 për qind.

Ekonomistët parashikojnë se shifrat e reja, që do të publikohen nesër, do të tregojnë se ekonomia amerikane u rit me një shkallë vjetore prej 1.1 për qind në muajt prill, maj dhe qershor.

Vendet e punës, zhvillimi ekonomik dhe çështje të tjera ekonomike e financiare do të jenë në krye të rendit të ditës së një takimi të ekonomistëve të lartë nesër, mes tyre edhe Drejtori i Bankës Qendrore amerikane, Ben Bernanke.

Investitorët dhe ekonomistët kanë spekulluar për disa ditë me radhë nëse zoti Bernanke do të ofrojë ndonjë program të ri për të stimuluar zhvillimin ekonomik.

XS
SM
MD
LG