Lidhje

Hasani: Gjykata Kushtetuese nuk mban përgjegjësi për implikimet politike që shkaktojnë vendimet e saj


Hasani: Gjykata Kushtetuese nuk mban përgjegjësi për implikimet politike që shkaktojnë vendimet e saj

Miratimi i Kushtetutës së Kosovës pas shpalljes së pavarësisë, në verën e vitit 2008 u pasua me krijimin e Gjykatës Kushtetuese të shtetit të ri. Kjo Gjykatë ndjek zbatimin e ligjeve dhe të Kushtetutës së Kosovës, e cila kohët e fundit ishte në qendër të një sërë zhvillimesh politike në vend. Rezultat i këtyre zhvillimeve ishte vendimi për hyrje në zgjedhje të jashtëzakonshme. Për të biseduar për këto çështje, Zëri i Amerikës kishte të ftuar për një bisedë në programin "Ditari", Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, Enver Hasani.

XS
SM
MD
LG