Lidhje

Komuna e Ishmit në veri të Durrësit çel për herë të parë sezonin turistik


Komuna e Ishmit në veri të Durrësit çel për herë të parë sezonin turistik

Komuna e Ishmit, ne veri te Durresit, sapo ka celur per here te pare sezonin turistik ne nje zone teresisht te paster, e mbyllur prej disa dekadash si nje territor ushtarak. Tani aty jane ndertuar disa hotele, restorante dhe po punohet per ngritjen e disa fshatrave turistike. Ishmi dhe kepi i Rodonit zene afro gjysmen e vijes bregdetare te Qarkut te Durresit dhe per shume kohe gjate viteve te luftes se ftohte kane qene zona rreptesisht te mbyllura per qytetaret si zona ushtarake. Me dhjetera hektare pyje pishash, tani zona e re turistike, krahas detit dhe reres se paster, ofron edhe ture ne pike te njohura arkeologjike dhe kala historike.

XS
SM
MD
LG