Lidhje

Kosovë: Fillon ndërtimi i autostradës Morinë - Merdare


Kosovë: Fillon ndërtimi i autostradës Morinë - Merdare

Në zonën kufitare ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë sot filloi solemnisht procesi i ndërtimit të autostradës Morinë - Prishtinë - Merdare, që është vazhdimi i autostradës Durrës - Kukës. Udhëheqësit më të lartë të Kosovës dhe Shqipërisë e cilësuan këtë si një projekt shumë të rëndësishëm që lidh jo vetëm të dyja vendet, por edhe rajonin. Autostrada do të ndërtohet nga kompantë amerikane dhe turke Bechtel dhe Enka dhe pritet të kushtojë rreth 700 milion Euro.

XS
SM
MD
LG